Luchtbevochtiger kopen?

De lucht heeft een bepaald vochtniveau, die de hoeveelheid vocht in de lucht aangeeft en is altijd gerelateerd aan de temperatuur de Relatieve Lucht Vochtigheid (RLV). Niet alleen uw parket maar ook mensen, dieren en planten voelen zich het beste in een ruimte met een vochtniveau tussen de 40 en 60 procent. Is de lucht in uw woon-,slaap- of werkomgeving te droog, dan kunt u hier zeker last van krijgen. Wat dit met u kan doen en hoe u deze problemen eenvoudig op kunt lossen, leest u op deze pagina.

Bekijk alle luchtbevochtigers »

De gevolgen van een te laag vochtniveau

Is het vochtniveau van de lucht in uw woon- of werkomgeving te laag, dan merkt u dit vanzelf. Zo kunnen er diverse problemen ontstaan door de te lage hoeveelheid vocht in de lucht, waar u echt last van kunt krijgen. Ten eerste kan uw lichaam gaan reageren op het te lage vochtniveau in de lucht, wat u vooral merkt aan droge- of geïrriteerde ogen. Lenzen zijn vaak niet meer te gebruiken en de bril wordt weer opgezet. Irritaties aan huid (jeuk) of luchtwegen. U kunt schokken krijgen als u metalen delen als de kraan een kast of de deurklink aanraakt, (statische elektriciteit). U voelt zich minder prettig in uw woning of werkomgeving. U wordt sneller moe of krijgt vaker hoofdpijn omdat de traanbuisjes meer vocht naar de ogen moeten transporteren om ze te blijven voorzien van vocht.

Ook aan uw omgeving kunt u zien dat het vochtniveau in de lucht te laag is. Heeft u parket, dan kan de vloer gaan kraken, kieren en zelfs gaan scheuren door het tekort aan vocht in de lucht. Muziekinstrumenten als piano’s, vleugels, gitaren en violen reken ontstemt. Hout heeft namelijk voldoende vocht nodig om niet uit te drogen, wat wel gebeurt als er te weinig vocht in de lucht zit.

Een te laag vochtniveau? Kies ervoor om een luchtbevochtiger kopen

Heeft u last van lichamelijke problemen door een te laag vochtniveau of merkt u dat uw woning beschadigt door te weinig vocht in de lucht? Dan is hier gelukkig een vrij eenvoudige oplossing voor. Het enige wat u hoeft te doen om het vochtniveau in de lucht weer op een goed niveau te krijgen, is het aanschaffen van een luchtbevochtiger.

Wanneer is er te weinig vocht? Einde herfst, in de winterperiode en begin lente

Zodra de buitentemperatuur onder de 10 graden Celsius komt droogt de lucht buiten sterk uit. Omdat vocht altijd naar de droogste plek gaat zal het inpandige vocht (planten, mensen en koken) naar buiten gaan via ventilatie, ramen, deuren en zeker door de W.T.W. systemen (Warmte Terug Win of Balansventilatie).

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de lucht in de ruimte bevochtigt. Zo gaat het vochtniveau van de lucht in uw woon-slaap- of werkomgeving omhoog, zodat u zich beter voelt. Waar u ook te maken heeft met een droge lucht door een te laag vochtniveau: de luchtbevochtiger biedt de oplossing.

Luchtbevochtiger kopen: een kleine investering

Een luchtbevochtiger lijkt misschien een duur apparaat maar in feite is een luchtbevochtiger kopen helemaal niet duur. U doet een vrij lage investering en u weet zeker dat u uw woon- en/of werkomgeving kunt verbeteren. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor de rest van uw familie, uw collega’s, uw huisdieren, uw meubels, uw muziekinstrumenten, uw parket en zelfs uw planten.

Meer weten over luchtbevochtiger kopen? b.v. welke van de 3 verschillende manieren om te bevochtigen voor u de beste is? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag geheel vrijblijvend. Wij kunnen al uw vragen over een luchtbevochtiger kopen beantwoorden en u eventueel direct advies geven over de beste luchtbevochtiger voor uw woning of werkomgeving. Van klein € 89,00 tot € 569,00 incl. BTW.

Uit ons assortiment

Beoordelingen

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over een bepaald product of wilt u graag advies?

Bel: 0321 – 38 03 27
(werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur)

Verzending

Wilt u de bestelling de volgende (werk)dag in huis hebben, dan raden wij u aan uw bestelling voor 13.00 uur te plaatsen.

Veilig afrekenen

Bij ons kunt u veilig afrekenen: