Luchtontvochtiger kopen?

De lucht die wij iedere dag inademen, heeft een bepaald vochtgehalte. Het vochtgehalte van de lucht geeft aan hoeveel vocht er in de lucht zit en ligt idealiter tussen de 40 en 60 procent. Is het percentage vocht in de lucht lager dan 40 procent, dan is de lucht echt te droog. 50 % RLV is een prachtige waarde. Is het percentage vocht in de lucht hoger dan 60 procent, dan is de lucht juist te vochtig. Heeft u te maken met een te hoog vochtgehalte van de lucht in huis of op kantoor? Dan kunt u dit bestrijden door een luchtontvochtiger aan te schaffen.

Bekijk alle luchtontvochtigers »

De gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid

Wonen of werken in een omgeving met een te hoge luchtvochtigheid, kan voor uiteenlopende problemen zorgen. Problemen als beslagen ramen en kil aanvoelende lucht in de ruimte kent iedereen, waardoor de thermostaat hoger wordt gezet. Ernstiger gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid zijn: vocht- en schimmel plekken. Deze schimmels zijn allergenen en ziektemakers en kunnen gevaarlijk zijn. Ook de aantallen huisstofmijten stijgt explosief waardoor ook hun hoeveelheid uitwerpselen enorm toeneemt. De stoffen die door deze schimmels en huisstofmijten vrij komen ademt u in waardoor u te maken kunt krijgen met vervelende lichamelijke klachten: Denk hierbij aan klachten als hoesten, verkoudheid en hoofdpijn, maar ook aan irritatie van de ogen en irritatie van de huid.

De juiste luchtvochtigheid in huis of op kantoor? Kies ervoor om een luchtontvochtiger kopen

Is het luchtvochtigheidspercentage in uw woning of kantoorpand te hoog en heeft u hierdoor last van een te hoge gasrekening, beslagen ramen, kil aanvoelende lucht, vochtplekken op de muur, schimmels, onprettige geuren en lichamelijke klachten? Dan kunt u deze problemen allemaal tot het verleden laten behoren door te kiezen voor luchtontvochtiger kopen.

Een luchtontvochtiger is een apparaat dat overtollig vocht uit de lucht in de omgeving onttrekt. Hierdoor daalt het luchtvochtigheidspercentage in de ruimte, waardoor de lucht weer prettig aanvoelt. Dit merkt u niet alleen aan de omgeving m.n. een lagere instelling van uw verwarmings-thermostaat, maar ook zeker aan uw gezondheid. U heeft geen last meer van beslagen ramen en vocht- en schimmelplekken, maar ook niet van de gezondheidsklachten die bij een te hoge luchtvochtigheid horen.

Vragen over een luchtontvochtiger kopen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over het aanschaffen van een luchtontvochtiger? Neem dan contact met ons op of bekijk onze webshop. Wij kunnen al uw vragen over dit handige apparaat beantwoorden, geheel vrijblijvend, zodat u precies weet wat u in huis haalt als u een luchtontvochtiger wil kopen. Wilt u direct een luchtontvochtiger voor in huis of voor op kantoor aanschaffen? Bekijk dan ons aanbod ontvochtigers en bestel het apparaat dat aan uw eisen voldoet en binnen uw budget valt.

Natuurlijk hebben wij een heel scala van systemen, van klein € 195,00 tot € 2500,00 incl. BTW en geschikt om geplaatst te worden bij inpandige zwembaden.

Uit ons assortiment

Beoordelingen

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over een bepaald product of wilt u graag advies?

Bel: 0321 – 38 03 27
(werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur)

Verzending

Wilt u de bestelling de volgende (werk)dag in huis hebben, dan raden wij u aan uw bestelling voor 13.00 uur te plaatsen.

Veilig afrekenen

Bij ons kunt u veilig afrekenen: