Home » 10 beste luchtontvochtigers van 2024

10 beste luchtontvochtigers van 2024

Zoek je naar de perfecte luchtbevochtiger voor in je huis? Goed nieuws! Je bent aan het juiste adres. De top 10 beste luchtbevochtigers staan hier voor je klaar.

Elk van deze selecties verzekert je van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Ze voegen niet alleen vocht toe aan je ruimte, maar kunnen je ook helpen om allergieën op afstand te houden.

Dus, of je nu een droge huid hebt, de effecten van een droog klimaat wilt bestrijden, of de lucht in je huis gewoon wilt verbeteren, deze luchtbevochtigers maken het verschil.

Duik in de verfrissende en ontspannende wereld van deze bevochtigers en ontdek welke het beste bij jou past!

De top 10 best beoordeelde luchtontvochtigers van 2024

Je wilt uiteraard een gezond en aangenaam binnenklimaat in huis. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de top 10 beste luchtontvochtigers die je in overweging kunt nemen.

 • Geluidsniveau: 36 dB
 • Ruimtes tot 20 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€149,99)

Zeg vaarwel tegen vochtproblemen met de Auronic Luchtontvochtiger. Deze stille krachtpatser kan tot wel 12 liter vocht per dag opvangen, waardoor je ruimte in een mum van tijd droog en comfortabel aanvoelt. Heb je was die maar niet wil drogen? Geen probleem! Dankzij de was-droog functie en 360° Airflow, wordt je was sneller droog dan ooit. De luchtontvochtiger is niet alleen krachtig, maar ook stil met slechts 36 dB. Het heeft een reservoir van 2 liter, dus je hoeft niet constant het bakje te legen. Bovendien helpt het schimmel en overtollig vocht te voorkomen. Met de ingebouwde LED-indicatie weet je precies wat de huidige vochtigheidsgraad is. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en heeft slimme instellingen voor elke situatie. Ideaal voor je woonkamer, slaapkamer of badkamer.


 • Geluidsniveau: 35 dB
 • Ruimtes tot 70 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com

Adem fris en gezond met de Clean Air Optima CA-704. Deze 2-in-1 luchtontvochtiger en luchtreiniger is een echte multitasker. Met een ontvochtigingscapaciteit van 12 liter per dag, helpt het je ruimte vrij te houden van overtollig vocht en schimmel. Maar dat is nog niet alles! Het apparaat beschikt over vijf filtertechnologieën die de lucht zuiveren van allergenen, stof, en geuren. Het is ook fluisterstil met een geluidsniveau van slechts 35 dB. De ingebouwde hygrostaat zorgt voor automatische luchtontvochtiging en de kleurenmonitor geeft de relatieve luchtvochtigheid aan. Het is ideaal voor ruimtes tot 70 m² en heeft een stijlvol design dat in elk interieur past. Met zijn handige wieltjes is het ook gemakkelijk te verplaatsen. Perfect voor je woonkamer, slaapkamer, of kantoor!


 • Geluidsniveau: 50 dB 
 • Ruimtes tot 30 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€182,31)

Zeg vaarwel tegen vochtproblemen met de Qlima DD 208 luchtontvochtiger. Dit apparaat is speciaal ontworpen voor koude ruimtes en kan tot 8 liter vocht per dag uit de lucht halen. Het werkt efficiënt bij elke temperatuur, dus het is perfect voor garages, kelders of andere koele ruimtes. De Qlima DD 208 gebruikt silicagel in plaats van een compressor, waardoor het zelfs in zeer koude omstandigheden goed presteert. Het heeft ingebouwde filters en een ionisatiefunctie die niet alleen de lucht ontvochtigen, maar ook de luchtkwaliteit verbeteren. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 30 m² en heeft een waterreservoir van 2 liter. Als het reservoir vol is, krijg je een melding om het te legen. Het is ook energiezuinig, met een verbruik van slechts 0,65 kW per uur.


 • Geluidsniveau: 35 dB
 • Ruimtes tot 20 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,95)

Strex Luchtontvochtiger is een stille en krachtige bondgenoot in je strijd tegen vocht in huis. Dit apparaat verwijdert tot wel 600 ml vocht per dag en is ideaal voor ruimtes tot 20 m². Het heeft een ruim reservoir van 600 ml, dus je hoeft niet vaak te legen. En maak je geen zorgen als het reservoir vol is, want het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit. Het is gemakkelijk te bedienen met één knop en heeft een minimalistisch design. Het is niet alleen stil, maar ook energiezuinig. Dus, of je nu een vochtige slaapkamer, kantoor, of kelder hebt, de Strex Luchtontvochtiger zorgt voor een frisse en gezonde omgeving.


 • Geluidsniveau: 38 dB
 • Ruimtes tot 30 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€181,00)

De Qlima D 612 is een luchtontvochtiger die je helpt om de lucht in je huis fris en gezond te houden. Deze witte ontvochtiger kan tot 12 liter vocht per dag uit de lucht halen. Het is ideaal voor gebruik in verschillende kamers zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer en zelfs de babykamer. Het apparaat is spatwaterdicht, dus je kunt het zonder zorgen in natte ruimtes plaatsen. Met een timerfunctie, hygrometer en een 3-laags filter is deze ontvochtiger zeer compleet. Het heeft ook een groot reservoir en werkt stil. Bovendien is het uitgerust met een hygrostaat en hygrometer, zodat je de luchtvochtigheid in de gaten kunt houden en aanpassen naar jouw voorkeur. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1,8 liter. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en schakelt zichzelf automatisch uit als het waterreservoir vol is.


 • Geluidsniveau: 39 dB
 • Ruimtes tot 52 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€219,00)

De Qlima D 620 is een stijlvolle luchtontvochtiger die je helpt om de lucht in je huis aangenaam en gezond te houden. Deze witte ontvochtiger kan tot 20 liter vocht per dag uit de lucht halen. Het is perfect voor gebruik in verschillende kamers zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer en zelfs de babykamer. Het apparaat is waterdicht, dus je kunt het veilig in vochtige ruimtes plaatsen. Met een timerfunctie, hygrometer en een 3-laags filter is deze ontvochtiger zeer compleet. Het heeft een groot waterreservoir van 4 liter en werkt stil. Dankzij de hygrostaat en hygrometer kun je de luchtvochtigheid in de gaten houden en aanpassen naar jouw voorkeur. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en schakelt zichzelf automatisch uit als het waterreservoir vol is.


 • Geluidsniveau: 35 dB 
 • Ruimtes tot 20 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,90)

De Luxoo Luchtontvochtiger is een compact en stil apparaat dat je helpt om de lucht in je slaapkamer of kantoor fris en gezond te houden. Het apparaat kan tot 600 ml vocht per dag uit de lucht halen en is ideaal voor ruimtes tot 20 vierkante meter. Het heeft een waterreservoir van 600 ml en schakelt zichzelf automatisch uit als het vol is. Met een geluidsniveau van minder dan 33 dB, is het apparaat extreem stil en perfect voor gebruik in slaapkamers. Het minimalistische design en de eenvoudige bediening met één knop maken het gebruiksgemak optimaal. Het apparaat is ook energiezuinig en uitgerust met de nieuwste technologieën.


 • Geluidsniveau: 42 dB
 • Ruimtes tot 12 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€124,00)

De Eurom DryBest 10 is een luchtontvochtiger die speciaal is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. Het apparaat heeft een vermogen van 230W en kan tot 10 liter vocht per 24 uur uit de lucht halen. Het is geschikt voor ruimtes tot 12 vierkante meter. De ingebouwde watertank heeft een capaciteit van 2 liter. Wanneer de tank vol is, geeft een lampje op het display dit aan. Je kunt ook een afvoerslang aansluiten voor continu gebruik. Het apparaat is stil, met een geluidsniveau van minder dan 42 dB, en heeft een traploze hygrostaat. Het is staand te gebruiken en heeft een kunststof behuizing. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en heeft een timerfunctie.


 • Geluidsniveau: 42 dB 
 • Ruimtes tot 12 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€191,30)

De Eurom DryBest 20C is een krachtige luchtontvochtiger die je helpt om de lucht in je huis droog en comfortabel te houden. Het apparaat kan tot 20 liter vocht per dag uit de lucht halen en is ideaal voor ruimtes tot 12 vierkante meter. De ingebouwde watertank heeft een capaciteit van 5 liter en er is een signaal voor als de tank vol is. Je kunt ook kiezen voor continue afvoer met een afvoerslang. Het apparaat heeft een vermogen van 220W en een geluidsniveau van 47 dB. Het is uitgerust met een hygrostaat en een timerfunctie. De ontvochtiger is gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wielen en heeft een kunststof behuizing.


 • Geluidsniveau: 30 dB
 • Ruimtes tot 20 m²

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€150,00)

De YourLoot Luchtontvochtiger is een stijlvol en efficiënt apparaat dat je helpt om de luchtvochtigheid in je ruimte onder controle te houden. Het apparaat is extreem stil en kan tot 300 ml vocht per dag uit de lucht halen. Het heeft een ruim waterreservoir van 1100 ml. Wat echt cool is, is de LED-sfeerverlichting die het waterreservoir verlicht met 7 verschillende kleuren. Je kunt zelfs een kleur kiezen met een druk op het touch-display. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer het waterreservoir vol is. Met een geluidsniveau van slechts 30 dB, is het bijna onhoorbaar. Bovendien heeft het een bekroond design, wat altijd een pluspunt is.


Kies de beste luchtontvochtiger voor jouw ruimte

Het kiezen van de juiste luchtontvochtiger kan overweldigend zijn, maar maak je geen zorgen, ik help je graag op weg! Allereerst moet je nadenken over de grootte van de ruimte waarin je het apparaat wilt gebruiken. Voor grotere ruimtes heb je een krachtigere luchtontvochtiger nodig, terwijl een compacte versie voldoende kan zijn voor een kleinere kamer.

Het volgende waar je op moet letten, is het geluidsniveau. Je wilt natuurlijk niet dat je rust verstoord wordt door een luidruchtig apparaat. Zoek naar een model dat stille werking garandeert, vooral als je van plan bent het in je slaapkamer te gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met energieverbruik. Zoek naar een energiezuinig model om op lange termijn kosten te besparen. Let op het energielabel; dit geeft je een goed inzicht in hoe efficiënt het apparaat is.

Wil je dat het apparaat automatisch uitschakelt als het waterreservoir vol is? Of ben je op zoek naar een model met wieltjes voor eenvoudige verplaatsing? Maak een lijst van de functies die voor jou belangrijk zijn.

Met een beetje onderzoek en aandacht voor details, vind je de luchtontvochtiger die perfect aansluit bij jouw behoeften en zorgt voor een comfortabele leefomgeving in je huis.

Tips om het maximale uit je luchtontvochtiger te halen

Nu je een luchtontvochtiger hebt gekozen, wil je er natuurlijk het maximale uithalen. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen!

Eerst en vooral, plaats het apparaat op de juiste plek. Het werkt het beste als het op enige afstand van muren en meubels staat. Dit zorgt ervoor dat de lucht vrij kan circuleren. Let ook op de plek waar je het meeste vocht ervaart, zoals de kelder of badkamer.

Vervolgens is het belangrijk om de juiste instellingen te kiezen. De meeste luchtontvochtigers hebben een hygrostaat waarmee je het gewenste vochtigheidsniveau kunt instellen. Rond de 50% is meestal ideaal. Het apparaat schakelt dan automatisch in en uit om dit niveau te behouden.

Ook het regelmatig legen en reinigen van het waterreservoir is cruciaal. Dit voorkomt de groei van schimmel en bacteriën in het apparaat zelf. Het is een goed idee om dit minstens één keer per week te doen.

Tot slot, vergeet niet om de filters te reinigen of te vervangen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Dit zorgt ervoor dat je luchtontvochtiger efficiënt blijft werken en de luchtkwaliteit in je huis optimaal blijft.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je luchtontvochtiger jarenlang in topvorm blijft en je huis een aangename plek is om in te leven.

Veelvoorkomende problemen en hoe je ze oplost

Soms loopt niet alles op rolletjes en kan je luchtontvochtiger kuren vertonen. Geen paniek! Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en tips om ze op te lossen.

Het apparaat verzamelt geen water
Als je merkt dat je luchtontvochtiger geen water verzamelt, controleer dan eerst de luchtvochtigheid in de ruimte. Als deze al laag is, heeft het apparaat mogelijk niets te doen. Als dat niet het geval is, controleer dan de filters en reinig of vervang ze indien nodig.

Het apparaat maakt te veel lawaai
Een luidruchtige luchtontvochtiger kan storend zijn. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte filter of een probleem met de ventilator. Reinig de filter en controleer of er niets in de weg van de ventilator zit. Als het lawaai aanhoudt, is het wellicht tijd om een professional te raadplegen.

Het waterreservoir lekt
Als je merkt dat er water uit het apparaat lekt, controleer dan of het waterreservoir goed is geplaatst en of er geen scheuren in zitten. Het kan ook zijn dat de luchtontvochtiger niet waterpas staat, dus controleer dit ook.

Het is altijd een goed idee om de handleiding van je luchtontvochtiger bij de hand te hebben voor specifieke instructies en problemen die uniek zijn voor jouw model. En onthoud, soms is het raadzaam om een expert in te schakelen als je er zelf niet uitkomt. Je luchtontvochtiger zal je dankbaar zijn!

Energiebesparing: slim omgaan met je luchtontvochtiger

Energiebesparing is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Hier zijn enkele tips om slim om te gaan met je luchtontvochtiger en energie te besparen.

Gebruik een timer
Veel luchtontvochtigers hebben een ingebouwde timer. Stel deze in zodat het apparaat alleen werkt op tijdstippen dat je het echt nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens de meest vochtige uren van de dag.

Kies de juiste instelling
Het is verleidelijk om je luchtontvochtiger op de hoogste stand te zetten, maar dat is niet altijd nodig. Experimenteer met verschillende instellingen om te zien welke het beste werkt voor jouw ruimte. Dit kan je energieverbruik verminderen.

Onderhoud is essentieel
Een goed onderhouden luchtontvochtiger werkt efficiënter. Reinig regelmatig de filters en zorg ervoor dat het apparaat vrij is van obstructies. Dit helpt niet alleen om energie te besparen, maar verlengt ook de levensduur van je luchtontvochtiger.

Isolatie
Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Dit voorkomt dat vocht van buiten naar binnen sijpelt, waardoor je luchtontvochtiger minder hard hoeft te werken.

Investeer in een energiezuinig model
Als je op zoek bent naar een nieuwe luchtontvochtiger, kies dan voor een model met een goed energielabel. Dit betekent dat het apparaat is ontworpen om efficiënter te werken.

Door deze tips toe te passen, kun je de bedrijfskosten van je luchtontvochtiger verlagen en tegelijkertijd een comfortabel binnenklimaat behouden. Goed voor jou en goed voor de planeet!

Onderhoudstips om je apparaat in topconditie te houden

Een luchtontvochtiger kan jaren meegaan als je er goed voor zorgt. Hier zijn enkele onderhoudstips om je apparaat in topconditie te houden.

Reinig het filter regelmatig
De filters vangen stof en deeltjes op uit de lucht. Het is belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Raadpleeg de handleiding van je apparaat om te zien hoe vaak dit moet gebeuren.

Leeg het waterreservoir
Als het waterreservoir vol is, werkt de luchtontvochtiger niet efficiënt. Zorg ervoor dat je het reservoir regelmatig leegt. Sommige modellen hebben een indicator die aangeeft wanneer het tijd is om dit te doen.

Controleer de luchtopname en -uitlaat
Zorg ervoor dat er niets in de buurt van de luchtopname en -uitlaat staat dat de luchtstroom kan belemmeren. Dit zorgt ervoor dat je luchtontvochtiger efficiënt blijft werken.

Inspecteer op lekken
Controleer het apparaat regelmatig op tekenen van lekken. Als je water ziet lekken, kan dit een teken zijn dat er iets mis is. Raadpleeg de handleiding of neem contact op met de fabrikant.

Plan jaarlijks onderhoud
Het is een goed idee om je luchtontvochtiger minstens één keer per jaar door een professional te laten nakijken. Zij kunnen onderdelen vervangen en problemen opsporen voordat ze erger worden.

Door deze eenvoudige onderhoudstaken uit te voeren, zorg je ervoor dat je luchtontvochtiger efficiënt blijft werken en je huis comfortabel en vrij van overtollig vocht houdt.